Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Comunicació
  Tema > Comunicació

Subcategories

Campanyes
Mitjans
Conceptes bàsics
Creativitat
Resources

Consum crític de la informació: Fem de periodistes     
Fem de periodistes CEIP Montseny: Català  

Projecte realitzat al CEIP Montseny de Mollet del Vallès pensat per apropar l'alumnat a un consum crític de la informació . Experiència molt semblant a la que es proposa en el Fem Campanya que us pot servir d'inspiració.

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Fem un lipdub?       
fem_un_lipdub: Català  
Logo:   

Si al vostre centre esteu pensant en fer un lipdub, aquí podreu trobar informació sobre què és, quines premises té, idees de com adaptar-lo per al Fem Campanya i alguns exemples. Animeu-vos a utilitzar nous formats de comunicació!

El cicle de la matèria orgànica     
Campanya "Aquí reciclem": Català  
El cicle de la matèria orgànica: Català  
Logo: Català  

Material molt complert sobre el cicle de la matèria orgànica i el compost. És un llibret en format cub que tracta de l'autocompostatge, els sistemes de recollida selectiva, la planta de compostatge i la digestió anaeròbia. És un material de la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Publicidad, consumo y energías alternativas     
publicidad_consumo_energias_alternativas:   

Projecte realitzat per l’Escola Jaume I de Puçol (València). Consisteix en analitzar la relació entre publicitat, consum i consum energètic al elaborar la publicitat d’un producte, per a construir una proposta publicitària alternativa més respectuosa amb l’entorn. Hi trobareu teoria sobre l’impacte de la publicitat i els continguts, metodologia i temporització de la proposta de treball.

Gràcies als petits gestos i a la recollida selectiva de la fracció orgànica, cuidarem encara més el           
Campanya "gràcies als petits gestos i a la recollida selecti: Català  
dossier fracció orgànica dels residus municipals: Català  
Joc interactiu "els petits revolucionaris": Català  
Logo:   

Campanya per a promoure el reciclatge de la matèria orgànica. Hi podeu trobar un dossier amb informació clau sobre la matèria orgànica (què és l'orgànica, dades de la generació d'aquesta fracció a Catalunya, els beneficis de la seva recollida, l'estat actual... MOLT INTERESSANT!!), a més de diverses falques promovent petits gestos per a incrementar-ne el reciclatge, un vídeo sobre el cicle de l'orgànica i un joc interactiu.

Els sistemes de recollida selectiva de la FORM     
sistemes de recollida selectiva de la FORM: Català  
Campanya "Aquí reciclem": Català  
Logo:   

Petit llibret que explica de manera molt divulgativa les tipologies de FORM que hi ha, els sistemes de recollida selectiva que existeixen a Catalunya i dona algun consell per a una millor separació en orígen. És un dels materials que constitueixen la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Campanya "L'orgànica al marró"     
Campanya "L'orgànica al marró": Català  
Logo:   

Campanya molt visual, que utilitza fotografies reals de residus orgànics recreant diferents escenaris naturals. Podeu trobar tots els materials comunicatius per a fer-vos una idea dels elements que en formen part i per a ajudar-vos a desenvolupar la vostra campanya. Els materials són descarregables i es poden personalitzar!

Com una taca d'oli
com_una_taca_d_oli: Català  

Recull informatiu i de recursos sobre l'oli domèstic, la seva producció, el seu consum, el seu reciclatge i algunes idees per treballar-ho a l'aula.

La revolució dels petits gestos continua. Quins són els vostres?       
revolucio_petits_gestos: Català  
Logo:   

Campanya de l'ARC amb l'objectiu d'animar-nos a que cadascú, en la mesura que pugui, s'impliqui en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus. Cada petit gest compta! La campanya està formada per cartells, espots i falques radiofòniques que us poden inspirar. A més, s'ha creat un web per tal de recollir les bones pràctiques ciutadanes envers la reducció i reciclatge dels residus.

Moviment R     
web moviment R: Català  
Logo:   

Ha sorgit un nou moviment a favor del Medi Ambient i en contra de la generació massiva de residus. L’Activista, la Comandanta R, la Techie i l’Assistent són els caps visibles del Moviment R i pretenen convèncer al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes perquè els ajudin a convertir el món en un lloc amb més erres. Visita el web, trobaràs notícies recursos i informació sobre reducció-reutilització-reciclatge.

Videoclip "Plastic State of Mind"     
videoclip "Plastic State of Mind": Català  
Logo:   

I si feu un videoclip? Vídeo musical molt divertit, gravat pel col·lectiu Green Sangha. El podeu treballar a classe d'anglès. A més, us pot donar idees per les vostres campanyes! Sigueu creatius i creatives!!

Cómo hacer un vídeo científico       
Manual "Como hacer un vídeo científico": Català  
Vídeos "Cómo hacer un vídeo científico": Català  

Manual pensat per a persones que vulguin aprofitar els recursos multimèdia per a fer difusió de la ciència a Internet, que us pot anar molt bé per al Fem Campanya si voleu comunicar a través d'un vídeo. Explica, pas a pas, la totalitat del procés de realització d'un vídeo senzill, amb pocs recursos i sense ser necessària una formació prèvia, abordant aspectes elementals sobre el missatge, la planificació, gavació i edició. Cada capítol de la publicació s'acompanya d'una sèrie de vídeos didàctics que en faciliten la comprensió.

Com fer un lipdub     
1lipdub_cerdanyola: Català  

Document elaborat per l'Instiut Forat del Vent de Cerdanyola on explica pas a pas com fer un lipdub i la seva experiència. A més també s'expliquen sorpreses de la gravació i la crònica de la jornada ben detallada. Molt útil!

Pla d'educació per a la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Barcelona     
Memoria_activitats_novembre09_febrer10: Català  

En aquesta memòria hi podreu trobar totes les accions d'educació i informació que s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Barcelona en relació a la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica a la ciutat.

Cuentos y Teatrillos     
Cuentos_y_Teatrillos_en_verde_:   

Aquest llibre conté 14 contes i 14 guions teatrals. El seu objectiu és la difusió i sensibilització de valors relacionats amb el medi ambient i l'ecologia per tal de tenir cura del present i aconseguir així un millor futur. L'autora utilitza el conte i el teatre, o el que és el mateix, la lectura individual o de grup a través de divertides narracions, i el guió teatral, ja sigui a través del teatre llegit o d'escenificacions. A més dels contes, proposa idees pràctiques sobre com treballar el conte, objectius, valors i destinataris.

Qué es la publicidad ambiental?     

En aquest post s’explica què és el “Marketing de Guerrilla” o “Publicitat Ambiental” i apareixen diversos exemples de campanyes realitzades molt creatives. Animeu-vos a ser imaginatius i imaginatives!

Aperitius comparats     

Vídeo de 4 minuts de l’acció “Aperitius comparats” realitzada a la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc de la Setmana europea de la Prevenció de Residus del 2009. Aquesta acció, dirigida als estudiants i professorat de la universitat, pretén mostrar l’excés de residus que generem. Es podria fer una acció semblant al vostre centre, barri...?!

Pàgina web ECOEMBES       
web ecoembes: Català  

Espai web molt complert amb informació sobre la separació dels residus, jocs multimèdia per l'alumnat, materials didàctics amb informació complementària per al professorat i campanyes de comunicació realitzades per l'empresa.

Proyecto Media     

Espai web que dóna eines a professorat i alumnat per abordar el tema dels mitjans de comunicació de masses. Recursos pel professorat, autoavaluacions,simuladors..

  1