Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Residus
  Tema > Residus

Subcategories

Bones pràctiques
Residus urbans
Compostatge
Matèria orgànica
Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Consum crític de la informació: Fem de periodistes     
Fem de periodistes CEIP Montseny: Català  

Projecte realitzat al CEIP Montseny de Mollet del Vallès pensat per apropar l'alumnat a un consum crític de la informació . Experiència molt semblant a la que es proposa en el Fem Campanya que us pot servir d'inspiració.

Enquesta d’Hàbits i Valors sobre Medi Ambient i Sostenibilitat 2008     
Enquesta_Habits_i_Valors_2008: Català  

Resultats de la III Enquesta, elaborada a partir de 1.600 entrevistes a barcelonins/es majors de 18 anys. Hi trobareu dades sobre el grau d'informació dels ciutadans, aspectes que més preocupen del funcionament de la ciutat, el reciclatge i les accions que el podrien beneficiar, i els hàbits ambientals i d’estalvi, entre d'altres.

El cicle de la matèria orgànica     
Campanya "Aquí reciclem": Català  
El cicle de la matèria orgànica: Català  
Logo: Català  

Material molt complert sobre el cicle de la matèria orgànica i el compost. És un llibret en format cub que tracta de l'autocompostatge, els sistemes de recollida selectiva, la planta de compostatge i la digestió anaeròbia. És un material de la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Gràcies als petits gestos i a la recollida selectiva de la fracció orgànica, cuidarem encara més el           
Campanya "gràcies als petits gestos i a la recollida selecti: Català  
dossier fracció orgànica dels residus municipals: Català  
Joc interactiu "els petits revolucionaris": Català  
Logo:   

Campanya per a promoure el reciclatge de la matèria orgànica. Hi podeu trobar un dossier amb informació clau sobre la matèria orgànica (què és l'orgànica, dades de la generació d'aquesta fracció a Catalunya, els beneficis de la seva recollida, l'estat actual... MOLT INTERESSANT!!), a més de diverses falques promovent petits gestos per a incrementar-ne el reciclatge, un vídeo sobre el cicle de l'orgànica i un joc interactiu.

Els sistemes de recollida selectiva de la FORM     
sistemes de recollida selectiva de la FORM: Català  
Campanya "Aquí reciclem": Català  
Logo:   

Petit llibret que explica de manera molt divulgativa les tipologies de FORM que hi ha, els sistemes de recollida selectiva que existeixen a Catalunya i dona algun consell per a una millor separació en orígen. És un dels materials que constitueixen la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus.        
Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus: Català  
Logo: Català  
vídeo "Esprémer els residus. Com es tracten els residus a l'Ecoparc de Barcelona": Català  

De mans de l’Ambròs podreu conèixer l’Ecoparc de Barcelona d’una forma ben entretinguda. La visita virtual interactiva us permetrà viatjar per la planta com vulgueu per coneix-se’n la seva funció i funcionament. Podreu triar si voleu fer el circuit de la matèria orgànica o el de la resta i observar quin tractament es fa. Descobrireu com s’obtenen els materials reciclables, el compost i l’energia. També trobareu uns exercicis interactius per practicar bons hàbits i un vídeo molt didàctic de 16 min. de presentació de la planta.

Campanya "L'orgànica al marró"     
Campanya "L'orgànica al marró": Català  
Logo:   

Campanya molt visual, que utilitza fotografies reals de residus orgànics recreant diferents escenaris naturals. Podeu trobar tots els materials comunicatius per a fer-vos una idea dels elements que en formen part i per a ajudar-vos a desenvolupar la vostra campanya. Els materials són descarregables i es poden personalitzar!

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

Els motius no explicats per separar la brossa orgànica     
motius.per.separar.la.m.o: Català  
Logo: Català  

Encara no tens clar per què és important separar la matèria orgànica? En aquest article de la revista "La Veu del Carrer" de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, en trobaràs les respostes. S'explica la importància de la recollida separada de la brossa orgànica i s'exposen algunes de les raons que ho justifiquen: raons materials, ecològiques, de salut, culturals, tecnològiques, de solidaritat i justícia ambiental, i econòmiques i de justícia distributiva.

Reciclar recompensa. Guia del reciclatge.     
guia reciclar recompensa: Català  

L'Ajuntament de Barcelona va distribuir aquesta guia a totes les llars de la ciutat per facilitar la gestió i el reciclatge dels residus domèstics. Es repassen eines i recursos existents a la ciutat, es posa l'accent en la importància dels bons hàbits dels consumidors i s'evidencia els beneficis socials i ambientals d'una bona gestió domèstica dels residus. L'objectiu d'aquesta publicació és facilitar eines i recursos informatius per a una bona gestió domèstica dels residus que es generen a la llar a favor de la millora i preservació de l'entorn.

Residuòmetre     
Logo: Català  
residuometre: Català  

Amb aquest qüestionari interactiu podreu comprovar els vostres coneixements en prevenció de residus, el grau de compromís ambiental i podreu descobrir quines són les actuacions més correctes per disminuir el vostre impacte i, a més a més, estalviar! Anima’t a iniciar el teu autodiagnòstic!

A l'escola fem verdures. Una història sobre l'aprofitament dels residus orgànics.     
A l'escola fem verdures. Una història sobre l'aprofitament dels residus orgànics.: Català  
Logo:   

Conte il·lustrat. El Santi, el Quim i la Txell s'engresquen a cultivar un hort ecològic a l'escola però no saben d'on poden treure l'adob. Finalment una companya els explica que poden treure'l de l'Ecoparc de Montcada i Reixac. A través de fer una visita a l'Ecoparc aprendran quin és el procés de tractament que segueix la matèria orgànica fins convertir-se en adob.

Com una taca d'oli
com_una_taca_d_oli: Català  

Recull informatiu i de recursos sobre l'oli domèstic, la seva producció, el seu consum, el seu reciclatge i algunes idees per treballar-ho a l'aula.

La revolució dels petits gestos continua. Quins són els vostres?       
revolucio_petits_gestos: Català  
Logo:   

Campanya de l'ARC amb l'objectiu d'animar-nos a que cadascú, en la mesura que pugui, s'impliqui en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus. Cada petit gest compta! La campanya està formada per cartells, espots i falques radiofòniques que us poden inspirar. A més, s'ha creat un web per tal de recollir les bones pràctiques ciutadanes envers la reducció i reciclatge dels residus.

Moviment R     
web moviment R: Català  
Logo:   

Ha sorgit un nou moviment a favor del Medi Ambient i en contra de la generació massiva de residus. L’Activista, la Comandanta R, la Techie i l’Assistent són els caps visibles del Moviment R i pretenen convèncer al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes perquè els ajudin a convertir el món en un lloc amb més erres. Visita el web, trobaràs notícies recursos i informació sobre reducció-reutilització-reciclatge.

Videoclip "Plastic State of Mind"     
videoclip "Plastic State of Mind": Català  
Logo:   

I si feu un videoclip? Vídeo musical molt divertit, gravat pel col·lectiu Green Sangha. El podeu treballar a classe d'anglès. A més, us pot donar idees per les vostres campanyes! Sigueu creatius i creatives!!

10 estratègies per prevenir els residus. Guia del consumidor     
10 estratègies per prevenir els residus: Català  

Aquesta guia proposa petits canvis als nostres hàbits quotidians que poden fer reduir els residus que produeix cada persona. Presenta 10 estratègies per millorar els nostres hàbits de compra i d’ús del productes, i també ens informa sobre iniciatives i adreces útils. Número 32 de la col·lecció de Guies d'Educació Ambiental de l’Ajuntament de Barcelona.

Un Tesoro en mi basura: materiales curriculares para primaria, secundaria y permanente     

Conté una carpeta per a l’alumnat i un llibre per al professorat. El seu objectiu és la formació del professorat per a incloure els residus i el reciclatge en les activitats dels centres educatius. El material presenta una estructura que serveix d’orientació per a que el professorat l’adapti a les seves pròpies necessitats. 191 pàgines.

Les deixalles i el reciclatge al teu abast     
Logo:   

Sabies que un xiclet tarda cinc anys a degradar-se? Llençar-lo és inevitable, però no de qualsevol manera... Llibre infantil recomanat per a nens i nenes a partir de 8 anys que presenta de manera cronològica com ha estat la producció i el tractament dels residus de la societat.

  1   2   3 Següent>>