Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Llibres per infants i joves
  Tipologia > Llibres per infants i joves

Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

El cicle de la matèria orgànica     
Campanya "Aquí reciclem": Català  
El cicle de la matèria orgànica: Català  
Logo: Català  

Material molt complert sobre el cicle de la matèria orgànica i el compost. És un llibret en format cub que tracta de l'autocompostatge, els sistemes de recollida selectiva, la planta de compostatge i la digestió anaeròbia. És un material de la campanya “Aquí Reciclem” de l'ARC, juntament amb un bloc, falques i espots.

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

A l'escola fem verdures. Una història sobre l'aprofitament dels residus orgànics.     
A l'escola fem verdures. Una història sobre l'aprofitament dels residus orgànics.: Català  
Logo:   

Conte il·lustrat. El Santi, el Quim i la Txell s'engresquen a cultivar un hort ecològic a l'escola però no saben d'on poden treure l'adob. Finalment una companya els explica que poden treure'l de l'Ecoparc de Montcada i Reixac. A través de fer una visita a l'Ecoparc aprendran quin és el procés de tractament que segueix la matèria orgànica fins convertir-se en adob.

Les deixalles i el reciclatge al teu abast     
Logo:   

Sabies que un xiclet tarda cinc anys a degradar-se? Llençar-lo és inevitable, però no de qualsevol manera... Llibre infantil recomanat per a nens i nenes a partir de 8 anys que presenta de manera cronològica com ha estat la producció i el tractament dels residus de la societat.

Isaac Brossa a la masia dels avis. Un viatge al compostatge     
Isaac_Brossa_a_la_masia_dels_avis: Català  
Logo:   

A l'Isaac hi ha una cosa que el treu de polleguera: baixar la bossa d'escombreries. “Però, d'on surten tantes escombraries?” Un dia, visita els seus avis, que viuen al camp, i descobreix que allà tot s'aprofita i no hi cap bossa d'escombreries per baixar. Interessat per aquesta diferència, l'Isaac investiga com es gestionen els residus i, concretament, com es fa el compost a patir de la brossa orgànica. Conte a partir de 12 anys.

El Melquíades, l'inspector i el club 3R. Una història sobre deixalleries     

El vell Melquíades ha passat tota la vida acumulant trastos vells al seu local, però ara vol jubilar-se i està disposat a deixar el local al Ramon, la Rosa i el Roderic perquè puguin fundar el Club 3R. La única condició és netejar el local. Què faran amb tots els trastos? El conte explica de manera didàctica i divertida què és una deixalleria i què no es pot llençar als contenidors.

  1