Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Material didàctic
  Tipologia > Material didàctic

Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Fem un lipdub?       
fem_un_lipdub: Català  
Logo:   

Si al vostre centre esteu pensant en fer un lipdub, aquí podreu trobar informació sobre què és, quines premises té, idees de com adaptar-lo per al Fem Campanya i alguns exemples. Animeu-vos a utilitzar nous formats de comunicació!

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

Com una taca d'oli
com_una_taca_d_oli: Català  

Recull informatiu i de recursos sobre l'oli domèstic, la seva producció, el seu consum, el seu reciclatge i algunes idees per treballar-ho a l'aula.

Un Tesoro en mi basura: materiales curriculares para primaria, secundaria y permanente     

Conté una carpeta per a l’alumnat i un llibre per al professorat. El seu objectiu és la formació del professorat per a incloure els residus i el reciclatge en les activitats dels centres educatius. El material presenta una estructura que serveix d’orientació per a que el professorat l’adapti a les seves pròpies necessitats. 191 pàgines.

Exposició "Reciclatge" al CosmoCaixa     
informació exposicio reciclatge: Català  
quadern les 3 R: exposicio reciclatge: Català  

Del 4 de juny de 2010 al 7 de novembre de 2011 podeu trobar al CosmoCaixa l'exposició "Reciclatge", que explica el procés de transformació de quatre tipus de residus domèstics (vidre, paper, envasos i matèria orgànica) i d'un residu industrial (coure), amb l'objectiu de conscienciar sobre com en són de valuosos els petits canvis en els hàbits. També us podeu descarregar el quadern de l'exposició per a treballar aquests conceptes a l'aula.

Cómo hacer un vídeo científico       
Manual "Como hacer un vídeo científico": Català  
Vídeos "Cómo hacer un vídeo científico": Català  

Manual pensat per a persones que vulguin aprofitar els recursos multimèdia per a fer difusió de la ciència a Internet, que us pot anar molt bé per al Fem Campanya si voleu comunicar a través d'un vídeo. Explica, pas a pas, la totalitat del procés de realització d'un vídeo senzill, amb pocs recursos i sense ser necessària una formació prèvia, abordant aspectes elementals sobre el missatge, la planificació, gavació i edició. Cada capítol de la publicació s'acompanya d'una sèrie de vídeos didàctics que en faciliten la comprensió.

Mercats d'intercanvi. Millor que nou. Dossier professorat.     
Millor_que_nou__Dossier_professorat: Català  

Al dossier hi trobareu propostes didàctiques, informació necessària per ajudar els alumnes a resoldre les activitats, dades sobre l’estat actual de la generació i tractament de residus i recursos per ampliar la informació. El dossier forma part del programa millor que nou a l'escola, dirigit als centres escolars com un recurs per sensibilitzar sobre la importància de la reducció de residus.

Missió reducció. Mercat d'intercanvi. Millor que nou (Dossier de primària)     
LA_VOLA: Català  

Dossier dividit en quatre apartats, cadascun dels quals consta d'informació i dinàmiques: La generació de residus, estratègies de reducció, mercats d'intercanvi, i recursos web i publicacions. L’objectiu és que els alumnes comencin a prendre consciència de les conseqüències que tenen sobre l'entorn actes tan senzills com anar a comprar determinats productes o no participar en la recollida selectiva.

Objectiu reduir. Mercat d'intercanvi. Millor que nou. (Dòssier secundària)     
Millor_que_nou__Dossier_secundaria: Català  

Dossier dividit en quatre apartats, cadascun dels quals consta d'informació i dinàmiques sobre: la generació de residus, estratègies de reducció, mercats d'intercanvi, i recursos web i publicacions. La dinàmica general proposada per a la resolució de les activitats és la recerca de dades mitjançant Internet i també hi ha apartats de reflexió en què es recomana fer posades en comú per intercanviar idees.

Cuentos y Teatrillos     
Cuentos_y_Teatrillos_en_verde_:   

Aquest llibre conté 14 contes i 14 guions teatrals. El seu objectiu és la difusió i sensibilització de valors relacionats amb el medi ambient i l'ecologia per tal de tenir cura del present i aconseguir així un millor futur. L'autora utilitza el conte i el teatre, o el que és el mateix, la lectura individual o de grup a través de divertides narracions, i el guió teatral, ja sigui a través del teatre llegit o d'escenificacions. A més dels contes, proposa idees pràctiques sobre com treballar el conte, objectius, valors i destinataris.

Ecoauditoria Escolar     

Material didàctic per a realitzar una ecoauditoria al centre escolar. Inclou el Manual del professor i una col·lecció de fitxes temàtiques dissenyades per a la implantació del procés d’ecoauditoria al centre.

Guia per fer l'ecoauditoria del centre educatiu     

La guia és un manual dissenyat per ajudar el professorat i l'alumnat de secundària a avaluar i millorar la gestió del seu entorn. Consta, a més de les orientacions per al professorat, de cinc mòduls per a l'alumnat els quals contenen les indicacions necessàries per realitzar auditories sobre l'aigua, l'energia, la mobilitat, els materials i residus i la biodiversitat. Es complementa amb un cd-rom amb models de fulls de recollida i síntesi de dades.

  1