Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Material Audiovisual
  Tipologia > Material Audiovisual

Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Fem un lipdub?       
fem_un_lipdub: Català  
Logo:   

Si al vostre centre esteu pensant en fer un lipdub, aquí podreu trobar informació sobre què és, quines premises té, idees de com adaptar-lo per al Fem Campanya i alguns exemples. Animeu-vos a utilitzar nous formats de comunicació!

Gràcies als petits gestos i a la recollida selectiva de la fracció orgànica, cuidarem encara més el           
Campanya "gràcies als petits gestos i a la recollida selecti: Català  
dossier fracció orgànica dels residus municipals: Català  
Joc interactiu "els petits revolucionaris": Català  
Logo:   

Campanya per a promoure el reciclatge de la matèria orgànica. Hi podeu trobar un dossier amb informació clau sobre la matèria orgànica (què és l'orgànica, dades de la generació d'aquesta fracció a Catalunya, els beneficis de la seva recollida, l'estat actual... MOLT INTERESSANT!!), a més de diverses falques promovent petits gestos per a incrementar-ne el reciclatge, un vídeo sobre el cicle de l'orgànica i un joc interactiu.

Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus.        
Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus: Català  
Logo: Català  
vídeo "Esprémer els residus. Com es tracten els residus a l'Ecoparc de Barcelona": Català  

De mans de l’Ambròs podreu conèixer l’Ecoparc de Barcelona d’una forma ben entretinguda. La visita virtual interactiva us permetrà viatjar per la planta com vulgueu per coneix-se’n la seva funció i funcionament. Podreu triar si voleu fer el circuit de la matèria orgànica o el de la resta i observar quin tractament es fa. Descobrireu com s’obtenen els materials reciclables, el compost i l’energia. També trobareu uns exercicis interactius per practicar bons hàbits i un vídeo molt didàctic de 16 min. de presentació de la planta.

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

La revolució dels petits gestos continua. Quins són els vostres?       
revolucio_petits_gestos: Català  
Logo:   

Campanya de l'ARC amb l'objectiu d'animar-nos a que cadascú, en la mesura que pugui, s'impliqui en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus. Cada petit gest compta! La campanya està formada per cartells, espots i falques radiofòniques que us poden inspirar. A més, s'ha creat un web per tal de recollir les bones pràctiques ciutadanes envers la reducció i reciclatge dels residus.

Videoclip "Plastic State of Mind"     
videoclip "Plastic State of Mind": Català  
Logo:   

I si feu un videoclip? Vídeo musical molt divertit, gravat pel col·lectiu Green Sangha. El podeu treballar a classe d'anglès. A més, us pot donar idees per les vostres campanyes! Sigueu creatius i creatives!!

Cómo hacer un vídeo científico       
Manual "Como hacer un vídeo científico": Català  
Vídeos "Cómo hacer un vídeo científico": Català  

Manual pensat per a persones que vulguin aprofitar els recursos multimèdia per a fer difusió de la ciència a Internet, que us pot anar molt bé per al Fem Campanya si voleu comunicar a través d'un vídeo. Explica, pas a pas, la totalitat del procés de realització d'un vídeo senzill, amb pocs recursos i sense ser necessària una formació prèvia, abordant aspectes elementals sobre el missatge, la planificació, gavació i edició. Cada capítol de la publicació s'acompanya d'una sèrie de vídeos didàctics que en faciliten la comprensió.

Com fer un lipdub     
1lipdub_cerdanyola: Català  

Document elaborat per l'Instiut Forat del Vent de Cerdanyola on explica pas a pas com fer un lipdub i la seva experiència. A més també s'expliquen sorpreses de la gravació i la crònica de la jornada ben detallada. Molt útil!

El Compostatge de la matèria orgànica: tomàquets eixerits!     

DVD de 9 minuts de duració amb l’objectiu didàctic d’entendre el cicle de la matèria i fomentar el reciclatge de la matèria orgànica. Explica el cicle de la matèria orgànica a través de la vida d'un tomàquet: neix, és consumit, es converteix en un residu, es tracta per transformar-ho en compost i, finalment, s'utilitza per fer néixer més tomàquets.

Aperitius comparats     

Vídeo de 4 minuts de l’acció “Aperitius comparats” realitzada a la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc de la Setmana europea de la Prevenció de Residus del 2009. Aquesta acció, dirigida als estudiants i professorat de la universitat, pretén mostrar l’excés de residus que generem. Es podria fer una acció semblant al vostre centre, barri...?!

  1