Recull de recursos

Llegenda tipologia del recurs

Lectures bàsiques i d'aprofundiment Lectures bàsiques i d'aprofundiment
Llibres per infants i joves Llibres per infants i joves
Material Didàctic Material Didàctic
Webs Webs
Material Audiovisual Material Audiovisual
Activitats i visites Activitats i visites
Jocs Jocs   [ Avançat ]

  Inici      Top Resources
Webs
  Tipologia > Webs

Resources

Proposta activitats exposició fem campanya               
Logo:   
proposta_activitats_expo: Català  

Aquest document conté un seguit de propostes d'activitats per a que enfortiu el treball de la fracció orgànica dels residus i/o la comunicació durant les setmanes que el centre educatiu rebi l’exposició del Fem Campanya, per exemple, o en qualsevol altre moment! Algunes idees audiovisuals, visites, activitats per realitzar a l'aula... Traiem-li suc a l'exposició!

Gràcies als petits gestos i a la recollida selectiva de la fracció orgànica, cuidarem encara més el           
Campanya "gràcies als petits gestos i a la recollida selecti: Català  
dossier fracció orgànica dels residus municipals: Català  
Joc interactiu "els petits revolucionaris": Català  
Logo:   

Campanya per a promoure el reciclatge de la matèria orgànica. Hi podeu trobar un dossier amb informació clau sobre la matèria orgànica (què és l'orgànica, dades de la generació d'aquesta fracció a Catalunya, els beneficis de la seva recollida, l'estat actual... MOLT INTERESSANT!!), a més de diverses falques promovent petits gestos per a incrementar-ne el reciclatge, un vídeo sobre el cicle de l'orgànica i un joc interactiu.

Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus.        
Ecoparc de Barcelona. Com esprémer els residus: Català  
Logo: Català  
vídeo "Esprémer els residus. Com es tracten els residus a l'Ecoparc de Barcelona": Català  

De mans de l’Ambròs podreu conèixer l’Ecoparc de Barcelona d’una forma ben entretinguda. La visita virtual interactiva us permetrà viatjar per la planta com vulgueu per coneix-se’n la seva funció i funcionament. Podreu triar si voleu fer el circuit de la matèria orgànica o el de la resta i observar quin tractament es fa. Descobrireu com s’obtenen els materials reciclables, el compost i l’energia. També trobareu uns exercicis interactius per practicar bons hàbits i un vídeo molt didàctic de 16 min. de presentació de la planta.

Campanya "L'orgànica al marró"     
Campanya "L'orgànica al marró": Català  
Logo:   

Campanya molt visual, que utilitza fotografies reals de residus orgànics recreant diferents escenaris naturals. Podeu trobar tots els materials comunicatius per a fer-vos una idea dels elements que en formen part i per a ajudar-vos a desenvolupar la vostra campanya. Els materials són descarregables i es poden personalitzar!

Maleta dels residus i el consum responsable                 
maleta dels residus i el consum responsable: Català  

Maleta pedagògica on hi podeu trobar un recull de materials de coneixement, per a educadors i educadores, per a infants, materials de ficció, materials didàctics, per orientar el disseny d’activitats, materials per crear reutilitzant, materials per mirar, escoltar, debatre i aprendre, materials per jugar i experimentar... sobre residus i consum responsable.

Com una taca d'oli
com_una_taca_d_oli: Català  

Recull informatiu i de recursos sobre l'oli domèstic, la seva producció, el seu consum, el seu reciclatge i algunes idees per treballar-ho a l'aula.

La revolució dels petits gestos continua. Quins són els vostres?       
revolucio_petits_gestos: Català  
Logo:   

Campanya de l'ARC amb l'objectiu d'animar-nos a que cadascú, en la mesura que pugui, s'impliqui en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus. Cada petit gest compta! La campanya està formada per cartells, espots i falques radiofòniques que us poden inspirar. A més, s'ha creat un web per tal de recollir les bones pràctiques ciutadanes envers la reducció i reciclatge dels residus.

Moviment R     
web moviment R: Català  
Logo:   

Ha sorgit un nou moviment a favor del Medi Ambient i en contra de la generació massiva de residus. L’Activista, la Comandanta R, la Techie i l’Assistent són els caps visibles del Moviment R i pretenen convèncer al màxim nombre de ciutadans i ciutadanes perquè els ajudin a convertir el món en un lloc amb més erres. Visita el web, trobaràs notícies recursos i informació sobre reducció-reutilització-reciclatge.

Web de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus     
web Setmana Europea Prevenció Residus : Català  

Espai web amb nombrosa informació sobre què és la prevenció de residus, per què és important prevenir el residus, accions concretes per prevenir-los, el marc jurídic, publicacions, estudis de casos i bones pràctiques en la prevenció de residus... Feu-ne una ullada, podeu treure’n molt profit!

Com fer un lipdub     
1lipdub_cerdanyola: Català  

Document elaborat per l'Instiut Forat del Vent de Cerdanyola on explica pas a pas com fer un lipdub i la seva experiència. A més també s'expliquen sorpreses de la gravació i la crònica de la jornada ben detallada. Molt útil!

Portal del Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya     
web_progremic: Català  

En aquest portal, dirigit als gestors i tècnics de l’àmbit dels residus municipals, hi trobareu tota la informació referent al Programa de Gestió de Residus Municipals de Catalunya, el PROGREMIC 2007-2012. S’analitzen les actuacions desenvolupades i també es publiquen experiències exitoses i els resultats obtinguts amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’experiències i els recursos necessaris.

Qué es la publicidad ambiental?     

En aquest post s’explica què és el “Marketing de Guerrilla” o “Publicitat Ambiental” i apareixen diversos exemples de campanyes realitzades molt creatives. Animeu-vos a ser imaginatius i imaginatives!

Pàgina web ECOEMBES       
web ecoembes: Català  

Espai web molt complert amb informació sobre la separació dels residus, jocs multimèdia per l'alumnat, materials didàctics amb informació complementària per al professorat i campanyes de comunicació realitzades per l'empresa.

Web de les deixalleries de l'Àrea Metropolitana de Barcelona     

Espai web amb informació sobre les deixalleries de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; què és una deixalleria? Com s'organitzen físicament? Quina normativa segueixen?

web de l'Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona     

Espai web on hi trobareu informació sobre la gestió, generació, prevenció i tractament de residus. També conté força dades ambientals metropolitanes actualitzades sobre l'aigua, els residus i el forment de la sostenibilitat

Recull de Recursos de Materials i Residus     
recullrecursosResidusMaterials: Català  

Recull de Recursos de Materials i Residus on hi trobareu una selecció de lectures bàsiques, llibres per a infants i joves, lectures d'aprofundiment , vídeos, jocs i material multimèdia, pàgines web, activitats i visites recomanades.

Recull de Recursos de la Maleta dels Residus i el Consum Responsable     
recullrecursosMaletaResidusConsumResponsable: Català  

Recull de Recursos de la Maleta dels Residus i el Consum Responsable on hi trobareu una selecció de lectures bàsiques, llibres per a infants i joves, lectures d'aprofundiment , vídeos, jocs i material multimèdia, pàgines web, activitats i visites recomanades.

Web de l'Escola del Consumidor online. Escola de Recilatge a la Llar     

Espai web amb informació sobre residus, sistemes de tractament, hàbits claus, jocs multimèdia, etc.

Proyecto Media     

Espai web que dóna eines a professorat i alumnat per abordar el tema dels mitjans de comunicació de masses. Recursos pel professorat, autoavaluacions,simuladors..

  1