mapa de Barcelona amb les 9 escoles participants situades en ell

 
Guia Didàctica
Dibuix d'una llibreta amb un 6 de color verd que diu: Com fer la teva campanya de comunicació de 6 passos! Lleguir més

Escola Els Pins Escola Els Pins

Veure fitxaAdreça: passeig de la Vall d’Hebron, 181. (Montbau, Horta - Guinardó)
Telèfon: 934284193
A/e: a8041911@xtec.cat
Web: http://www.bcn.es/elspins/

 

Coordinadora: Sara Pecos
Participants: alumnes de 3 r de primària

 

La nostra campanya: A la nostra escola treballem l’hort i fem compostatge des de fa molts anys. Hem aprofitat el projecte Fem Campanya per a conscienciar de la importància de fer el compostatge aprofitant el cicle de la matèria orgànica, i volem suggerir a les reunions de delegats que tota la comunitat educativa participi activament en la recollida selectiva de la brossa.
Per això, entre tota la classe, crearem uns eslògans que parlin sobre el reciclatge de la matèria orgànica.
També farem uns dibuixos sobre el mateix tema. Finalment, a l'entrada de l'escola hi tenim una pantalla de televisió en què posarem la informació perquè mestres i alumnes la puguin veure.
Escola Ferrer i Guàrdia Escola Ferrer i Guàrdia

Veure fitxaAdreça:
c/Pedraforca, s/n. (Ciutat Meridiana, Nou Barris).
Telèfon: 933507486
A/e: a8032634@xtec.cat
Web: http://www.xtec.cat/centres/a8032634/Coordinador
: Toni Camacho
Professorat col·laborador: Yolanda Garcia, Glòria Cid
Participants: alumnes de 5è i 6è de primària, amb la col·laboració de l’alumnat del cicle infantilLa nostra campanya:
La nostra campanya parteix de la necessitat que té l'alumnat de conscienciar altres alumnes, pares, mares i gent del barri que pugui passar per davant de l'escola sobre la importància de reciclar els residus orgànics. Per això dissenyarem i executarem una campanya que utilitzi diferents recursos, com ara power points, murals i pòsters per a informar de la importància de reciclar i del que es pot aconseguir amb els residus. Com a culminació estel·lar, els alumnes de cinquè i sisè de primària representarà l'obra de teatre El contenidor lleig al Centre Cívic Zona Nord, per als pares, mares i veïns del nostre barri. Tothom hi està convidat!


 
Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia

Veure fitxaAdreça:
c/ Pere II de Montcada, 8. (Sarrià, Sarrià – Sant Gervasi)
Telèfon: 932031280
A/e: fmistrals@fcollserola.cat
Web: http://www.fundaciocollserola.cat/escoles/e_fm_esc.php/Coordinador:
Josep Marlés
Participants:
alumnes del primer cicle del Comitè AmbientalLa nostra campanya:
Un grup d’alumnes de primer d’ESO vàrem realitzar una campanya sobre l’abocament responsable dels cartutxos de tinta buits amb l'objectiu de conscienciar a tota la nostra comunitat escolar de la necessitat d'un abocament responsable d'aquest tipus de residu. Malauradament, després d’analitzar els resultats i avaluar la campanya, no vàrem poder afirmar que hi hagués una tendència clara en la millora del comportament familiar o dels nostres companys. Canviar els hàbits de les persones no és tasca fàcil!
Així, doncs, veient que els resultats no van ser del tot positius, ens veiem obligats a tornar a dissenyar i implementar una campanya, en aquest cas, sobre l’abocament responsable de residus orgànics, aprenent dels errors i perquè resulti eficaç. Per això, primer de tot farem un decàleg de bones pràctiques: Les claus de l’èxit de les campanyes de comunicació endegades per Comitès Ambientals, perquè altres centres no caiguin en els mateixos errors, i elaborarem pòsters informatius i cartes als pares amb un missatge impactant. L’experiència és la mare de la ciència!Escola La Merced Escola La Merced

Veure fitxaAdreça: C/Provença, 283 (La Dreta de l'Eixample, Eixample).
Telèfon: 93 215 49 53
A/e: lamerced@lamerced.org
Web: http://phobos.xtec.cat/a8058775/intranet/index.phpCoordinadora: Clara Casas.
Participants: alumnat de 3r i 4t d’ESOLa nostra campanya: El nostre centre realitzarà una campanya d’informació i sensibilització a per a la separació de la fracció orgànica. Per això realitzarem clips verds per fomentar els bons hàbits dins i fora del centre, que coordinaran l’alumnat de 3r i 4t d’ESO.Tanca la fitxa
Escola Pau Vila Escola Pau Vila

Veure fitxaAdreça: c/ Font Florida s/n. (La Font de la Guatlla, Sants - Montjuïc)
Telèfon: 934229840
A/e: a8041969@xtec.net
Web: http://www.bcn.es/pauvila/Coordinador: Lluís Lumbreras Giménez
Participants: 5è de primàriaLa nostra campanya: L'alumnat de cinquè de primària comencem a fer la nostra campanya de comunicació!
De moment anirem a poc a poc (i bona lletra): farem una feina bàsicament curricular, treballant molts aspectes de la comunicació i centrant-nos en la comunicació social i l’anàlisi d’anuncis. Ens interessa treballar amb la imatge, així que l’objectiu final, dirigit a tots els alumnes de la nostra escola, serà l’elaboració d’anuncis i murals de com fer la recollida de l’orgànica .

Escola Pia Sarrià Calassanç Escola Pia Sarrià Calassanç

Veure fitxaAdreça:
c/ Immaculada, 25-35 (Sarrià)
Telèfon: 93 212 09 08
A/e: infoeps@escolapia.cat
Web: sarria.escolapia.catCoordinadora: Marta Martí i Montse Castells
Participants: alumnat de 5è de primàriaLa nostra campanya: El nostre centre realitzarà una campanya d’informació i sensibilització a tota la comunitat educativa, des de l’alumnat de tots els nivells, fins a les famílies i treballadors, amb l’ajuda de l’equip de tutors, l’AMPA i la Comissió Ambiental. Seguint la Guia didàctica, Com fer la teva campanya de comunicació en sis passos, crearem petits clips verds que difondrem a tot a l’escola. Finalment n’avaluarem l’impacte.Tanca la fitxa

Escola Sagrada Família Escola Sagrada Família

Veure fitxaAdreça: c/ Sardenya, 343. (El Camp d'en Grassot i Gràcia Nova, Eixample).
Telèfon: 932074311
A/e: a8043887@xtec.cat
Web: http://www.ceipsagradafamilia.com/Coordinadora: Laura Ponce.
Col·laboradores del centre: tutores de 6è.
Participants: alumnat de 6è de primària.La nostra campanya:
El nostre centre té una àmplia experiència en matèria de medi ambient: fa nou cursos que estem adherits a l’Agenda 21 Escolar de Barcelona, fem la recollida selectiva porta a porta i tres cops l’any fem venir el Punt Verd Mòbil Escolar, entre d’altres activitats. Fer d’agents comunicadors per millorar la gestió de la matèria orgànica era una activitat que ja havíem pensat de dur a terme i aprofitarem el Fem Campanya per a tirar-ho endavant. L'alumnat de sisè de primària dissenyarà les activitats i els materials per a explicar a totes les aules de P-3 fins a quart de primària, adaptant-se a cada nivell: un conte per als més petits, jocs, cartells i pòsters, etc. Un treball en equip que de ben segur generarà hàbits positius i actituds de ciutadania activa.
Institut Bosc de Montjuïc Institut Bosc de Montjuïc

Veure fitxaAdreça:
av. Miramar, 9 (El Poble Sec, Sants - Montjuïc).
Telèfon: 934410221
A/e: a8054848@xtec.cat
Web: http://www.bcn.es/boscmontjuic/Coordinadora: Alícia Garcia
Altres col·laboradors del centre: Bel Fiter i Toni Mari
Participants: alumnat de 1r i 3r d'ESO.La nostra campanya: Volem sensibilitzar l’alumnat del centre de la importància de separar la matèria orgànica. Per això estudiarem el cicle de la natura i compararem la gestió dels residus que fem els éssers humans amb la gestió que en fa la natura. A través d’una presentació power point analitzarem la generació de residus al medi natural i el seu aprofitament i ho acompanyarem amb la creació plàstica dels seus protagonistes: uns bugs (bestioles) que milloraran la qualitat estètica de la nostra campanya.
Institut Front Marítim Institut Front Marítim

Veure fitxaAdreça: c/ Espronceda, 18-34 (El Poblenou, Sant Martí).
Telèfon: 933037285
A/e: iesfrontmaritim@xtec.cat
Web: http://phobos.xtec.cat/a8058775/intranet/index.phpCoordinadora: Lluisa Sanchez.
Altres col·laboradors del centre: Lourdes Gallifa i Dario Castello
Participants: 3 alumnes de 4t d’ESOLa nostra campanya:
Aprofitant el projecte Comenius, de moment volem redactar una notícia i una vinyeta sobre la nostra participació al Fem Campanya i sobre la recollida de la matèria orgànica a la ciutat de Barcelona, al barri i a l'escola. També volem dissenyar un pla d’acció per a dur a terme la campanya el curs vinent: volem sortir al barri i preguntar als botiguers què en fan de la matèria orgànica, fer pòsters i distribuir-los per les botigues, i analitzar, a posteriori, si aquests han tingut efecte en la gent del barri.
següent >>

printer icon versió imprimible